21 October 2008

rösta rösta rösta rösta

Då var den plikten gjord - jag var och röstade igår och ja, ganska självklart så blev det nummer 56 :) Mycket smidigt gick det då Helsingfors posten faktist satsat på att göra röstandet enkelt. bra! Redan över en miljon finländare har röstat, men ännu gäller det för resten att dra nytta av sin rättighet i ett demokratiskt samhället, att rösta.

På tal om demokrati; vi har besök i nästan två veckor för att följa med valkampanjen, valet och röstningen. Framför allt är dessa ungdomspolitiker intresserade av att se hur unga göra kampanj och hur de blir invalda i kommunala beslutsfattande organ. Alla som är i Åbo på lördagen kan gå till SU kansliet (Auragatan 1) och träffa dem. Massor intressanta personer som delar med sig av sina erfarenheter om att verka politiskt i en av världens yngsta republiker och hur det är att börja samarbeta med personer som man för inte så länge sedan stod mot varandra i ett inbördeskrig. Vi har mycket att lära av varandra och därför hoppas jag att många tar vara på möjligheten att diskutera med delegationen!

Och en av det viktigaste poängerna som vi kommit fram till, bl.a. med nepaleserna, är nog vikten av att rösta. Speciellt i ett rättvist och demokratiskt val som vårt kommunalval så borde alla inse sin möjlighet men också plikt. Så oberoende av VEM man röstar på så är det mest relevanta ATT man röstar! Så alla som inte förhandsröstat, gå till valurnorna på söndagen!

No comments: