30 November 2009

Skrämmande samhällsutveckling i Schweitz

Det schweitziska beslutet om att inte tillåta byggandet av minareter i landet, gör mig illamående. Har man tagit ställning till byggandet av andra religiösa byggnader? Varför är minareter så mycket annorlunda än kristna kyrkor och kapell, synagogor eller krishna tempel? Samhällsutvecklingen, där man börjar klassa folk olika utgående från deras religion är inte en samhällsutveckling som hör hemma på 2010-talet! (vi e ju nästan där redan...) Det är direkt osmakligt!

Visserligen har Schweitz en annan tradition om folkomröstningar än vad vi har, men jag kan ändå inte förstå hur man kan lverhuvudtaget rösta om något liknande? Ifall man ska rösta så borde alla religionsanknutna byggnader vara i samma kategori.

Det är totalt förvrängt och obehagligt att göra sådana beslut!

Fast vi tycks och skilja på folk och folk här i lande
t. Minister Väyrynen hade hela tåget att stanna på "fel" station, då han skulle på partifullmäktige till Jakobstad. Undrar just hur det skulle gå om t.ex. en skolklass vill att tåget stannar extra i Bennäs för de ska på lägerskola. Får de samma service av VR som Väyrynen? (enligt VR:s informatör lär man kunna stanna tåget på extra stationer om grupper så önskar). Eller var det bara en service tillgänglig för centerpartister?

No comments: