18 September 2006

Seger för Alliansen!



Segerfesten igår var makalös och så skall det också vara. Alliansen för Sverige har jobbat oerhört mycket och var definititv värda en seger! Grattis ! :)

En hysterisk vecka står på kommande. Det gäller att ta tag i allt som blivit på eftersläå föregående veckan. Idag har Sibbo fullmäktige ett historiskt möte. De kommer att rösta om huruvida fullmäktige har förtroende för styrelseordförande Liljeström (sfp) och kommundirektör Markku Luoma. Men framför allt kommer man att rösta om kommunen skall gå med i Nylands Förbund eller hållas kvar i Östra Nylands förbund. SFPs linje har länge varit sjlvklart: östra nyland behöver Sibbo och sibbo behöver landskapsförbundet. Det står också helt kalrt att Nylands förbund är för en annektering av sydvästra Sibbo, vilket inte borde kunna godkännas av varken politiker eller kommuninvånare. Synd att jag inte hinner dit och lyssna på plats, men det blir säkerligen hård mediebevakning och rapporter med jämna mellanrum.

Under veckan blir det också en del högskolepolitik, då Åbo Akademis styrelse har sitt septembermöte. Som vanligt står produktivitetsprogrammet på föredragningen och förhoppnignsvis kommer vi också att diskutera den kritik som har uttryckts i pressen (bla HBL 15.9 om inst. för ryska...)

Aijo, och socialpolitik blir det också, då tankesmejdan sammanstrålar en andra gång..ja och sedan ett Förbundsstyrelsemöte där vi skall godkänna vårt riksdagsvalsprogram. På tal om riksdagsval... vi kommer också att inbjuda till en sjudundrande segervalfest den 18 mars. Det blev vi överrtygade om med Anna Bertills igår :)

Nu väntar dock årets första föreläsning. Textgrammatik står på agendan. Jeij. Sedan skall jag nog Sova! :)


Bilderna: www.svt.se på Bad-bilden kan kdu:s framgångsrika kandidat Steven Crosson ses längst till höger

No comments: