19 November 2006

Stick! Bort! Ni har ingen rätt här!



Håll er på er egen sida av gränsen!!
Det var budskapet på dagens demonstration i Sibbo. SU i Nyland samlade ett femtiotal demonstranter, trots regn och rusk väder, till Östersundom nära den gräns som Helsingfors vill sudda ut mellan Sibbo och nuvarande Vanda. Här snutten ur tv-nytt idag.

Gemensamt ställde vi upp en människokedja på sottungsbyvägen och Mikaela Nylander pratade om sagan med den onda Helsingfors som bara tar och tar. Också riksdagsvalskandidaterna Christel Liljeström (kommunstyrelseordförande) och Alexander Grandin var med och demonstrerade.

Ännu en gång har Sibboborna -och vänner av sibbo som Nylander sade, visat för Helsingfors hur oskäliga och fräcka krav de kommit med. Vi hade demonstranter ända från Ekenäs som kommit för att hålla på vår sida!!

Imoron på måndag kan man tenta Myllyniemi, utredningsmannen, om hans utredning. Skulle vara kul att vara där, men ska styra kosan mot Oslo istället...

TACK till alla som var med idag! Tack!

2 comments:

Jonas Rask Samuelsson said...

Mycket bra iniativ, lycka till "David" ; )

Minna Lindberg said...

jo, man känner sig verkligen som om Goljat stod där på andra sidan gränsen. fast i själva verket är det Jan Vapaavupri (saml.) med sitt fula tryne som retas. Men, vi retar tillbaka, så att säga :P