27 September 2008

500 000 !!

Ungdomens Nordiska Råd fick 500 000 danska kronor i understöd för tolkning av Nordiska Rådets presidium!! Helt fantastiskt!

Vi har gjort ett stort nummer av problem kring språkförståelsen i norden och kommit fram till att vi måste använda engelskan som ett kompletterande språk i arbetet, eftrsom vi helt enkelt inte förstår varandra. Det är ett problem både helt på ett praktiskt plan, då inte alla förstår vad om snackas. Islänningarna har svår att förstå finlandssvenska och jag har svårt ibland att förstå ordförande Lisbeths danka..och ja, man hänger bar ainte alltid helt med. Det blir också ett demokratiskt problem, då man ska vara med och bestämma om något man inte förstår vad det handlar om!

UNR har fått massor skit för sitt uttalande om engelskan, men det har nu bara varit att konstatera faktum. Danska undervisningsminister Haarder kan nu faktist stoppa sina åsikter om att dra in UNR finansieringen i bakfickan, för det gynnar nu verkligen ingen.

Vi ska göra allt för att sessionen i oktober i Helsingfors blir fantastiskt bra! Och vi har ju bra typer på kommande så alla förutsättningar finns ju!

Men här ett tack till Nordiska Rådets presidium :)

No comments: