02 March 2006

Vill vi stöda krig??

Finska myndigheter har nog nu riktit fått allting om bakfoten.
Orsaken till att det i vår värld finns flyktingar beror på att deras eget land är instabilt och därmed är det farligt för dessa människor att stanna kvar i landet. Ibland finns det möjlighet att åka till grannlandet men många gånger måste man ta sig väldigt långt bort till främmande kulturer och klimat. Detta gäller speciellt de afrikanska flyktingar vi har.

Jag är fullständigt övertygad över att de allra felsta somalier som lever i Finland INTE hade valt att komma hit eller överhuvudtaget lämna sitt eget land och sina hem och ibland också familj, om det funnits andra alternativ. Men så var alltså fallet inte.

Om sedan en person med invandrar bakgrund inte lyckas integreras i "sitt nya land" beror det väl knappst endast och enbart på personen själv? Kunde inte den finska mentaliteten och främlingsfientligheten ha ett finger med i spelet? Eller också så enkla saker som fullständiga totala kultur- och klimatskillnader? Får de alla verkligen en god grund att stå på då de anländer hit?! I doubt that.

Nå, nu finns det då en del flyktingkillar, som råkar vara från Somalien, som har sysslat med kriminell verksamhet. Och ja, då är det nog dags för dem att åka hem till somalien. Men vad händer med dem i hemlandet? I landet som härjas av inbördeskrig och där regeringen är fullt korrumperad. Jo, de får ta del av kriget på ett eller annat sätt. Med andra ord, om dessa killar skickas tillbaka p.g.a. småstölder och snatteri, så understöder vi inbördeskriget genom att ge dem "nya" soldater som tidigare kommit undan.

Nu, finska myndigheter. VILL VI VERKLIGEN DET HÄR?
Nej.
Vi ska jobba för en god integrering av invandrare
OCH
Ge bistånd åt oberoende instanser som ska hjälpa till att bygga upp samhället i landet. När det är redo.
Men stöd för guds skull inte kriget!!

No comments: