20 July 2007

Det fortsätter på andra sidan atlanten...

EC ska precis börja och alla delegater förösker ordna sig själva. Papper hämtas, flaggor läggs upp på borden (:)) och namnlappar förösker hitta rätt ägare. Ett vagt organiserat kaos skulle man kunna kalla situationen just nu. Under seminariet har vi de senaste dagarna behandlat HBT rättigheter, miljö- och energiutmaningar. Det är skrämmande att se och höra hur så många länder i alla världsdelar diskriminerar människor bara för deras sexuella läggning - för vem de är.

Jag deltog också i en Training Session med Young Democrats of America om traditionella medium. Det var intressant att höra att man har så gott som samma strategier här som vi har hemma i Finland (åtminstone i SU). Jag hade tänkt mig att det skulle vara väldigt annorlunda, då USA är ett så frruktansvärt stort land med mycket större tidningar, tv- och radiostationer.

YDA öppningen var också enorm. Det var musik, strålkastare, enormt mycket människor och massor populism. Det hela präglades av att kasta skit på Bush och Republikanerna, vilket i och för sig i många fall var helt berättigat. Mera om det senare, nu börjar vi mötet! :)

No comments: