19 August 2007

nato och Riga.

SU:s sommargymnasium är avverkat och kul var det! Vi var ett gäng på ca 25-30 personer samlade på Kirjais och diskuterade försvars- och säkerhetspolitik. Oraklet Tomas Ries, som Mats kallade honom, var på plats och pratade under rubriken Internationella terrorismes grogrund. En hejdlöst intelligent man, som kunde svara på frågor kring så gott som alla säkerhetspolitiska teman, ur olika perspektiv. Partiordförande och minister Steffi Wallin var med oss under hela helgen i olika former. Som real person var han ändå aktivast, och inledde seminariet med att berätta litet om historiska perspektiv, från både sitt eget, partiets och Finlands. Axel Hagelstam hade en väldigt intressant och övertygande NATO presentation. och på tal om nato, så blev också kontentan av hela helgen att SU starkare borde ta ställning i Nato frågan...och inte bara SU utan alla landets politiker borde sluta hymlandet kring nato tabu frågan och istället lyfta katten på bordet och snacka real politik! Pressiset kan läsas på SU:s webbsida imoron (har ju inte det på den här hemma skunkdatorn..)

Ikväll åker jag till Riga med Anna Sundstén på en minisemester. Så kommer inte att dels blogga så aktivt och nås bäst per telefon.
På tisdagen hoppas vi på att träffa Karmen Kähr och kanske några till från Estniska centern!

2 comments:

Anniina said...

Haha, jag undrade först vad du menat med att "som real person var han ändå aktivast", men det var ju förstås paff-steffi, som du syftar på :D

Minna Lindberg said...

jepp, det var paffi som hamnade under bordet och som buggade hela natten :) det har nog blivit något av en paffi-kult detta ;)