14 August 2007

Välkommen, Stina Nybäck och andra gröna

SFP och SU välkomnar De Gröna i Sibbo som hoppat av partiet med buller och bång. Jag håller helt med Stina Nybäck som förutspår att partiet kommer att förlora stort pga Sibbo-frågan i nästa val - och inte enbart i just Sibbo kommun.

Så, Stina och vänner, ni är hjärtligt välkomna med i SFP rörelsen. Vi jobbar för ett självständigt Sibbo, men framför allt för den kommunala självsbestämmande rätten och rättvisa!

1 comment:

Anonymous said...

Tackar så mycket!
Skall jag vara ärlig så är du inte den första som önskar mig välkommen till SFP. Det har kommit flera förfrågningar under åren, även kanske mer seriösa än din glada, småironiska inbjudan =)

Visst är jag och många andra arga på att Tarja Cronberg röstade som hon gjorde i Sibbo-frågan.
Men det finns en anledning till att jag inte har gått ur partiet. Jag tror på de unikt gröna värden, på viljan att finna lösningar som gagnar de flesta.
I Sibbo-frågan har SFP handlat exemplariskt. Men jag kan inte låta bli att undra hur pass engagerat partiet skulle ha varit om den utsatta kommunen hetat Taipalsaari eller Ylihärmä?

Vad gäller mitt öppna brev till Tarja Cronberg som publicerades i Vihreä Lanka den 10.8. så har det väckt en del diskussion och vi har fått stöd från gröna runt om i landet. Även en diskussion med partiledningen har initierats. Reaktionen på kritik mot partiledningen kunde ha varit mycket annorlunda i de flesta andra partierna.

Allt gott, Minna Lindberg, vi fortsätter kampen för kommunal självbestämmanderätt på olika håll men med ett gemensamt mål!
MVH Stina Nybäck