14 April 2007

nordism

Jag sitter på Nordiska Centerungdomens Förbunds (NCF) styrelsemöte på SU kansliet. Det planeras representantskap för sommaren och diskterar det politiska läget i de olika länderna. Dessutom har vi besök från estniska centern, och vi funderar bland annat på hur vi ska kunna effektivera samarbete. Just nu gäller det ett seminarium kring Östersjön. Det skulle kunna bli riktit intressant :) Kanske vi kunde hålla nästa styrelsemöte i Tallinn?

Vi fick också en dos av finsk historia då Marika Lindström guidade oss på Nationalmuseét. Riktit intressant. tack marika.

Som det nu ser ut kommer vi också att bjuda in NLRU, nordiska liberala och radikala ungdoms förbund till vårt sommarmöte, representantskap. Det ska bli kul att få in litet nya människor och tankar. Kanske vi också får nya medlemmar till NCF? Det finns ett visst intresse att NCF ska mera stå för den politik som vi i medlemsorganisationerna står för. vissa små friktionsmoment märktes nog mellan organisationer från samma land...Unge Venstre och Senterunugdommen till exempel :) Men det blir spännande att se hur diskussionerna blir i augusti med förhoppningsvis representanter från både center- och liberala ungdomsorganisationer.

No comments: