26 February 2008

kupongbesin är galet!

Hälsningar från Åbo kansliet. I åbo är det ruskigt och kallt jämfört med Helsingfors...
Jag besöker just nu SU i åbolands kretsstyrelsemöte och berättar litet om vad som är på gång och får höra om vad dom sysslar med här också.

Ida Schauman ordförande för lokalavdelningen i Åbo centrum berättade om hur ungas våld i skolorna har ökat drastiskt. Det har gått så långt att ett gäng elever i St.Karins skolan har filmat varandras slagsmål. För mig är det ofattbart hur elva tolv åringar får för sig att filma varandra då som slåss..! Värderingarna i samhället har förändrats och respekten är inte längre detsamma. SU har ju också sin kampanj "reclaim respect" som handlar om just det - för att få igång en diskussion om samhällsklimatet.


Sådär nationellt så har sossarna igen kommit med ett briljant förslag. Tuomioja meddelar att han tycker att man borde dela ut besin på kuponger och den vägen ransonera bensinen åt befolkningen. Jag menar,komigen, vad är det för efterkrigstida mentalitet? Visst måste vi se över vår energianvändning, men att ransonera bensin är nu fullständigt galet! Menar Tuomioja att man borde t.ex. ge mera bensin åt dem som har flere barn? Eller mer bensin åt dem som bor ute på landsbyggden? Jag förstår inte alls hur det skulle vara en bra idé. I en fri marknads ekonomi finns det inget utrymme för kupong-bensin

No comments: