07 November 2007

GRATTIS LSK!

LSK vid Åbo Akademi och LSK i Vasa har gjort ett jätte arbete i kårvalet. Man hade de bästa, mest framgångsrika kandidaterna och med hjälp av dem, valteserna och hårt arbete lyckades LSK idag få egen majoritet i Åbo Akademis fullmäktige. GRATTIS!!!

Nu börjar sedan det riktiga arbetet med att sondera fram en styrelse och ledarfigurer för de olika organen. LSK har också där många bra kandidater :)

Synd bara att såna som jag, som inte kunde vara på Pub Kåren och följa med rösträkningen, inte kunde följa med hemma vid min dator. Man tycker att det skulle finnas information om det i realtid, eller ens litet senare, på nätet. Men icke.

Men men, ikväll firas det LSK:s seger !


Torsdagens internytt om LSK:s valseger!

3 comments:

Anonymous said...

Är det inte smaklöst att festa en fånig valseger på en av de tragiska kvällarna i Finlands historia? Men, allt är relativt förstås när man ser bara från egen horisont.

Minna Lindberg said...

visst är det relativt. Då valvakan ägde rum hade ännu staten utlyst en sorgedag för de tragiska händelserna. Jag tycker det finns en stor skillnad i att fira en valseger en dag då nåt tragiskt har hänt och att demonstrera emot nato utanför riksdagen då alla partier sins emellan kommit överens om att det inte ska vara en politisk frågetimme + att man började med en tyst stund för att hedra offrena och samtidigt står man utanför riksdgen med plakat. Det är skillnaden.

Anonymous said...

Jag förstår ännu inte skillnaden. Det är ganska intressant att ordföranden för en liberal ungdomsorganisation anser att endast när staten säger att vi skall sörja skall vi sörja, vilket fråntar individuellt ansvar. För at det andra är det typiskt att en maktpolitiker som fjärmat sig från folket anser att maktelitens sörjande är det mest heliga som inte får störas. Tänk om någon Tusby-anhörig sörjde i sin ensamma tillvaro i kårlägenheterna ovanför pub kåren denna tragiska kväll och tvingades lyssna på lsk:s festande.