14 November 2007

Lösning är det enda alternativet!

Det har hittills igen varit en fartfylld vecka. Nästan så man inte hunnit med själv :) Måndagen tillbringade jag alltså i Vasa. Förde en intressant diskussion med Bertel Nygård om SU:s ideologi. Resultatet får ni se i nästa Svensk Framtid. Men man kan ju konstatera att vi tyckte rätt olika, framför allt definierar vi liberalism olika. Det gör att vi har rätt så olika utgångslägen då vi debatterar. Något man bör minnas då man läser olika analyser - om alla partier och politik överlag. Definera och precisera är viktigt!

Sedan fick jag en guidning i KAV:ens nya utrymmen Havtornen. Bara man får alla frågetecken utredda och de saker som ännu är på hälft slutförda, så blir det nog ännu ett fint utrymme för studenterna. Fast visst trivdes vi i sofforna på gamla peffan också :) Här några bilder, men tyvärr blev kvaliteten inte den allra bästa...

Havtornen


Utsikt från terassen


Ted chillar i studenternas utrymmen


Diskussionen om arbetsmarknadskonflikten går het. Enligt mtv3:ans undersökning stöder majoriteten av Finlanländarna tvångslagen. Och som jag sa redan tidigare åt någon - visst förestår vi varför regeringen behöver en sådan lag. Men av princip är det inte rättvist att tvinga till arbete. Det är ändå inte så svartvitt, för om man inte stöder lagen, så då anses man inte bry sig om de som ligger sjuka och som behöver vård. Så är det ju naturligtvis inte. Det finns ingen annan möjlighet än att man hittar en lösning på konflikten - beroende av vad det slutligen blir. Det bara får inte gå så långt att vårdarna faktiskt lämnar sjukhusen. En lösning når man endast genom att alla parter ger med sig. Nåt annat är inte acceptabelt!


För att avsluta med något positivt (trots att det kan verka banalt) så blommar min orkidea för tredje gången under ett drygt år! (det normala är att de blommar ca 1ggr/9månader). och vintern är här. Snö, köld och mörker. Snön är alltså det positiva! :)

No comments: