26 November 2007

Manifestation på tisdag kl. 16.30!


Tisdagen, den 27.11, kl. 16.30 sammanträder YLE:s förvaltningsråd. Låt oss då samlas utanför YLE:s Stora smedja i Böle och protestera mot de planer om att lägga ned Radio X3M.

En namnadress med snart 7000 namn kommer att överräckas åt förvaltningsrådets ordförande Kimmo Sasi. Också Mikaela Nylander kommer att vara på plats. Andra ledamöter väntar vi på bekräftelse ifrån ännu.

Bakom manifestationen står:

Svensk Ungdom r.f.
Finlands svenska ungdomsförbund r.f.
Finlands svenska skolungdomsförbund r.f.
Marthaförbundet / M-klubbar r.f.
Svenska studerandes intresseförening r.f.
Helsingfors elevers centralorganisation r.f.
Finlands svenska idrott r.f.
Internationellt Finlandssvenskt kulturforum IFISK r.f.
Finlands svenska scouter r.f.
Studentorganisationen i Soc&kom vid HU r.f.

Radio X3M måste försvaras. Varför?

1. En nedläggning av Radio X3M skulle inte bara vara en halvering av det finlandssvenska radioutbudet utan en total nedläggning av finlandssvensk radio för ungdomar. Sparkravet saknar all rim och reson.

2. En ungdomskanal, på svenska, fyller en mycket viktig funktion i samhället. Det är en informationskanal som vid sidan av föräldrar och skolor kan lyfta upp aktuella och känsliga saker ur ett annat perspektiv än vad Internet och det kommersiella gör.

3. Radio X3M är betydligt mer än bara radio. Radiokanalens klubb: Svenska talande klubben sammanför svensktalande till populära evenemang runt om i Svenskfinland. Dessutom fyller Radio X3M:s omåttligt populära Internetsamhälle X3M-community en stor funktion för väldigt många unga i olika åldrar i hela Svenskfinland.

På tisdag kl. 16.30 försvarar vi Radio X3M, kom med och bjud med dina vänner!

No comments: