22 November 2007

nej, nej och nej

Jag har flere gånger börjat skriva ett blogginlägg om de mest olika saker, sedan har något kommit emellan och jag har inte fått det färdigt skrivet. Just nu är det så många saker på gång att man nästan har svårt att greppa allting. Det är både Pakistan som är oroligt, mera händer på Burma fronten, Jokela-ungdomarna berättar hårresande historier om hur de behandlats av journalister efter krisen där, tehy medlemmarna beter sig arrogant men sen undrar man om det faktist är så - får folk olika lön för samma arbete? Det är nästan litet komplicerat att hänga med i backens alla svängar, då det kommer olika info från olika håll.

Men, just nu finns det en sak som upprör mig ikväll alldeles fruktansvärt. och det är Yles och Jugners beslut om att lägga ned radio x3m (och en finsk kanal samt tv yle extra). Men herre gud, räcker det inte med att man plötsligt måste *betala* för SVT Europa och iom digitaliseringen får ett sämre tv utbud. Nu ska man också lägga ner den egentligen enda gemensamma nämnaren för finlandssvenska ungdomar - vår radiokanal. SOm dessutom producerar BRA program och innehåll som är varierande både med tanke på målgrupp och ålder. Det finns för unga, medelunga, hevare, matintresserade, samhällsaktuellt, det alltid så rolia morgonproggiset A-Laget och Svenskatalande Bättre folkte. Dessutom ordnas Svenska Talande Klubben, de finns runt om i svenskfinland, i Kampen, på Knowhow mässan ja, litet överallt. Dom har alltså koll!

Det KAN INTE vara ett alternativ att lägga ned den svenska radiokanalen. Vad har vi i så fall public service till..??!

1 comment:

Anonymous said...

Hej !

Visst är det sorgligt att Radio Extrem läggs ner, men å andra sidan ställer man sig frågan om kanalens framtid inte hade varit lika hotad om man hade haft en journalistiskt högklassigare linje. Nu har det funnits alltför många amatörer i studion som lekt "radio". Jag har slutat lyssna på Radio Extrem för länge sedan. främst på grund av musiken som gjort att kanalen blivit något av svenskfinlands NRJ.
Radio Helsinki är bäst!!!!

Bob the builder