18 November 2007

lösning nära

Det ser ut som om man kunde komma till en lösning. åtminstone har förlikningsnämnden kommit fram till ett förslag som de iaf själv säger att man kommit fram till enhälligt. så det ser ju ljust ut. Vad som exakt föreslås förblir hljt i dunkel fram tills imoron men åtminstone kan man sova lugnare inatt...

Det återstår att se om parterna godkänner förslaget och jag hoppas innerligt att de gör så. Och sedan är det dags för eftertvätten - eller jälkippyykit som det heter bättre på det andra inhemska. Det finns mycket att diskutera och förändra. Hela offentliga sektorns dels behov, dels finanisering och ännu smidighet behöver diskuteras och förändras. Just nu är den sektor långsam och känns ineffektiv. Det finns stora strukturella behov för förändring gällande många aspekter.

Men före det ska vi nu inte ta ut seger innan den är nådd. Imorgon får vi veta hur det går sist och slutligen!

1 comment:

Anonymous said...

Er nyliberalism tycks det inte finnas någon hejd på. Det är typiskt att den borgerliga regeringen nu kommer att successivt utnyttja Tehys uppsägningar och den arbetsmarknadskonflikt som hotade för att visa hur ineffektiv den offentliga sektorn är. Då är frågan till dig, vad är den offentliga sektorns betydelse enligt din mening? Varför bör offentliga sektorn jämställas med marknadsekonmins behov och uppnå samma resultat som i m-e, dvs. effektivitet, produktivitet? Detta är friedmansk ideologi som regeringen tillämpar i katastrofkapitalismens tidevarv!