10 April 2008

Studerande med barn bör få höjt stöd

Steffi har nu också tillsatt en arbetsgrupp som ska diskutera höjt studiestöd till studerande med barn. Mer om det på internytt.

Det är det enda rätta - om vi vill att man ska skaffa barn i relativt ung ålder, så ska det nog finnas ens ekonomiska förutsättningar för det, för att inte tala om att tillföra ekonomiska incitament som dessutom skulle uppmuntra till att skaffa barn under studietiden.

Ju mer man begränsar studietiden och möjligheterna till flexibilitet kring studierna, desto mer ödesdigert blir det för samhället på längre sikt. Vi behöver barnen, vi behöver arbetskraften, vi behöver kunskapen och studierna, vi behöver kreativiteten. Inget av detta stöds av att begränsa studietid eller att göra det alltför byråkratiskt att skaffa barn.

Bra initiativ Steffi- nu måste också gruppen komma till "rätt" förslag också :)

1 comment:

Anonymous said...

Hej! Tanken är fin att minister Wallin tillsätter en arbetsgrupp om detta. Men vi som tvingas leva det verkliga livet som ni politiker och medlöpare tror er vet något om, har ingen som helst nytta av detta. Säkert tror du att du gör bra, och det är fint, men det är för att du är naiv och vet inte hur det är att vara en högutbildad snuttarbetare och ensamförsörjare. Jag har slutat rösta för att ni politiker åstadkommer barar strunt! Det är skamligt att våra skattepengar skall gå till att höja riksdagsfjantarnas löner, deras assistenter och att minister Wallin s statssekreterare flyger i första klass i januari 2008 till Slovenien med två assistenter och bor på lyxsvit med dem vid en golfbana och beter sig fullkomligt avskyvärt! Ni kan aldrig veta hur det är när man tvingas fundera varje dag om de 150 euro som blir kvar av lönen skall spenderas under de följande veckorna, kanske man borde bli medlem i SU och göra något meningslöst men lyfta hög lön och flyga gratis på skattebetalarnas bekostnad.