08 December 2007

hälsning från lymec i Stockholm

Solidaritet, klimatförändring, Självständgihet åt Kosovo, höjda medlemsavgifter och no visa-kampanj är bland annat teman som diskuteras idag i Sveriges Riksdag. Inte AV riksdagen utan i byggnaden, av europeiska liberalerna som har sitt möte här i Stockholm. Det har varit många talturer och det verkliga röstande sätter fart om en stund då vi röstar om resolutionerna och plan of action i sin helhet.

Den hetaste debatten förs i alla fall här i korriderorna då enskilda personer debatterar om olika saker. I lymec möts ändå trots allt många olika slags liberaler - höger, center och vänster liberaler. Vi hade också ett intressant snabbmöte mellan NCF, Nordiska Centerungdomens Förbunds och NLRU Nordiska liberala ochj radikala ungdomsorganisaionernas medlemsorganosationer. Alltså CUF, LUF, SU, Venstre i norge och danmark, radikale i danmark, centern i alla dessa länder. Ja, många med andra ord :) Vi ska nu se till att ordna nåt gemensamt så att vi kommer vidare på samarbetsstigen framom att tävla om de liberala åsikterna i norden. Vi ska se vad vi kommer fram till.

Hemma fortsätter YLE debatten. Jag håller med Söderman, Hyssälä och vänner som ifrågasätter om socialdemokratiska Jugner ska få stanna var på sin VD plats. Viktigt är också att definera vad Public Service är och hur vi ska finansiera detta. Ska utveckla mina tankar litet mer om det i ett senare skede. Nu fortsätter nämligen LYMEC mötet. Är tillbaka på söndagen. Måndag iväg på en mini-semester till Wien varifrån jag flyger till Sarajevo för att delta i den globala liberalernas kongress.

No comments: