23 December 2007

Jobba på SU eller gör praktik i London eller Bryssel?

Nu finns det tre alternativ för våren
jobba som politisk sekreterare för SU

gör praktik på Liberal International (LI eller International Federation of Liberal Youth (IFLRY) i London
eller

gör praktik på European Liberal Democrats (ELDR) i Bryssel


På SU rekryterar vi just nu en politisk sekreterare för Helsingfors kretsen. Som anställd för kretsen jobbar man med dagsaktuell Helsingforspolitik - inte minst förberedelser inför kommunalvalet om exakt 10 månader. SU:s viktigaste val! Genom SU har man möjlighet att jobba med ett regeringsparti som jobbar med politik på riktigt!


Praktikerna i London och Bryssel är av litet olika karaktär:

Liberal International jobbar med globala frågor, mycket koncentrerat på FN. Det handlar om ställningstagaden om fredsbevarande styrkor till Darfur, få Kina att erkänna Taiwan som självständig stat, mänskliga rättigheter på ställen där de inte existerar - Burma, Venezuela, Kuba, Zimbabwe...

IFLRY
jobbar med motsvarande frågor och med ungdomspolitik. SU är medlemmar i IFLRY och är aktivt med och påverkar organisationens politik. På IFLRY får man oerhört viktiga och goda kontakter till ungdomspolitiker i hela världen. Man lär sig om andra männsikor, kulturer och hur man gör politik i andra länder.

ELDR
är liberalernas (och SFP:s) "takorganisation" i Europa. Kansliet har direkta kontakter till EU och Europa parlamentet; genom sin partigrupp Alliance of Liberals and Democrats for Europe.

På alla praktikantplatser får man möjligheten att förbereda inför internationella politiska evenemang och forksa i internationell politik!
Ett praktiskt exmpel är nästa LI kongress, som hålls i Belfast på Nord Irland - den får praktikanten vara med och både planera och genomföra.


Till praktikantplatserna söker man genom SU, så kontakta oss eller gå in på www.su.fi/praktik och läs mer! :)

1 comment:

david santos said...

Hello, Minna,
good posting, thank you,


I wish you a good end of 2007 and a good year of 2008.