19 December 2007

Tänk om, Strömfors

nej, nej! julen får ju inte komma ännu. Jag har inte klart varken julklappar eller justäda för att inte ens tala om att laga julgodis som jag planerat. Nå mamma får nöja sig med att jag lånar hennes kök istället :)

Det är mycket på agendan just nu. Många olika saker dessutom. Det är både KSSR processen som det händer inom, YLE och public service, nya Roger Broo institutet och högskolepolitiska frågor som är aktuella. Roger Broos framtidsinstitut har säkert en uppgift och jag tvivlar inte på att det skulle behövas en tankesmedja som fungerar kring framtiden och det svenska. Men, gör nu för guds skull nåt vettigt med de 700 000 € som man skaffat fram för institutet! Det ska inte vara några skyddsarbetsplatser utan verkligen komma med något fiffigt och nytänkande. Ser fram emot att höra vad detta institut för med sig.

Gällande KSSR så är det mycket beklaligt att Strömfors har röstat nej till ett stor Lovisa! Det får INTE leda till Pernå söker sig mot Borgå utan tvärtom - nu behövs Pernå ännu mera österut. Dessutom så visade ju folkomröstningen en klar majoritet för ett samarbete i Lovisa regionen, så det skulle vara att starkt gå emot folkviljan om man väljer att inte söka sig till storstaden Lovisa (eller vad den sen skulle bli att heta). Det är nu bara så att kommunpolitikerna måste börja tänka om - för om de inte gör det själva så kommer inrikesministeriet att göra det för dem. Och vem vill nu det..?!

No comments: