10 June 2007

Inför könsneutral äktenskapslagstiftning samt slopa momsen på kondomer!

tjohejsan vad trött jag är. Det har begåtts partidag i Vandas Dickursby i helgen. Kul har det vart. :) SU hade 6 stycken motioner till partidagen och alla godkändes med rätt god framgång - bättre än väntat det facto. :)

SFP kommer enligt SU:s förslag att aktivt verka för en positiv utveckling av adoptionsrätten för homosexuella par samt att revidera partnerskapslagen så att den på alla punkter motsvarar en könsneutral äktenskapslagstiftning. Där måste vi kompromissa med vår eget betydligt tydligare och vassare formulering, men bättre så än att det inte skulle gå igenom alls. Så vi får nog vara nöjda med det här! Dessutom fick vi igenom förslaget om att slopa momsen på kondomer! Så nu kan unga, seuxuellt aktiva, också ha ekonomiska möjligheter att skydda sig mot könssjukdomar och oönskad graviditet. Däremot väckte det inte nån uppmärksamhet att vi delade ut kondomer med olika texter som "safe sex" ut i salen. Vi borde kanske ha gjort det inför kvällssupén ;)


att det ska finnas och implementeras jämställdhetslaner i både grundskolor som daghem. Där fick vi in vår ursprungliga skrivelse precis som i miljlmotionen om att regionala miljlplaner ska upprättas.



Tyvärr ansågs inte den danska flexivurity modellen vara lösningen på ungdomsarbetslöshetsproblemet, så man valde en annan skrivning där man ska göra punktinsatser för att råd bot på problemet. Dessutom ska man inleda förhandlingar kring nya arbetsmarknadsmodeller - så flexicurity är inte uteslutet. Jag snackade kort med Astrid Thors om problemet och hons a att det också finns diskussioner i statsrådet kring det här problemet. Så man är medveten om det och kommer att ta upp det till diskussion inom kort. Men hon ska väl sköta undan Sibbo frånga först...


Till min stora förvåning gick också alla delegater med på att inte längre eller om nödvändigt ALLITd använda sig av den så kallade samvetsklausulen som så ofta i alla fall tidigare tillämpats. Jag vet inte om vi på riktit har uppnåt något alls med det men jag hoppas att man såhär kan sluta rangordna politiska frågor i "vanliga" och "samvets" frågor. Slut med hymlet med andra ord!!


...det blev litet av en uppräkning istället för djupare analys. Men så mycket för just nu. Ska till min kämppä och packa upp flyttlådor så att jag snart ska kunna flytta in :)

No comments: