08 June 2007

Partidagsförberedelser

SFP:s partidag närmar sig. Det blir min första som förbundsordförande och aningen nervöst är det ju nog, trots att jag deltagit i flere partidagar förut. Men nu är det liksom litet annorlunda...

Det som nu i media varit mest intressant är ju nog naturligtvis personvalen -vilka blir partiets tre viceordföranden? Det har klarnat att Calle Haglund tyvärr inte ställer upp som SU kandidat, även om det var mer än nära. Nå, han har nog ett intressant uppdrag som Steffis specialmedarbetare på ministeriet. Det är fint jobbat av Calle! :)

SU:s motion om extern adoptionsrätt för homosexuella samt att införa könsneutral äktenskapslagstiftning (för dom som blev skarja i maj, så nej, inte antalsneutral.. ;)) blir en hård match. Den har redan stött på patrull bland diverse delegater, men vi står på oss! Annat som det blir tajt debatt om så är nog kärnkraften. Kommer partiet att ändra linje och hur starkt i så fall. Handels- och industriminister Pekkarinen har ju uttalat sig om att han inte tror att riksdagen kommer att måsta ta ställning i om det ska byggas ett eller två kraftverk till -utan tre!! Hur i fridens namn tror de att någon nånsin kommer på idén att satsa på alternativa energikällor, då det finns billig "utsläppsfri" kärnkraft.

Visst, hellre att vi producerar egen än är beroden av den ryska importenergin, men jag är ändå inte beredd att ge med mig. Skapa förutsättningar att utveckla teknologin så att vi kan placera en gigantisk, supereffektiv solpanel i sahara eller nåt. Mobiltelefonerna har utvecklats från att vara enorma tegelstenar till att bli minidatorer - för det har funnits köpkraft och intresse att utveckla. Men så länge ingen sätter pengar på att utveckla teknologn för alternativa energikällor så kommer inte de heller att kunna tävla med kärnkraften.

No comments: