13 June 2007

Sibbo vs Helsingfors -once again

Sibbofrågan har igen blivit aktuell, eller snarare har den väl inte varit inaktuell en enda gång sen annekteringsfrågan kom upp på bordet för ganska exakt ett år sedan. I dagens nyheter meddelades att frågan är färdig att tas till behandling i statsrådet om inte denna vecka (dvs imoron!!) så redan nästa vecka. Jag hoppas verkligen att Astrid har, som hon bl.a. på partidagen lovade, haft tid att satt sig in i alla handlignar och den vägen kan komma med en rättvis beredning.

Nå, rättvis har ju inte processen varit överhuvudtaget, men jag hoppas verkligen att man tar det hela på "rätt sätt". Dessutom så måste man i kommunen vara beredd på alla alternativ. Finns det nån plan B som man kan sätta igång och jobba med direkt som beslutet har fattats? En anna frågeställning jag funderat kring är vem det är som har sista ordet. Är det statsrådet eller Högsat Förvaltningsdomstolen? Det har ju inkommit fyra besvär till HFD som ska behandlas med en snabb tidtabell även dom. Vilkendera instansen får det sista ordet?

2 comments:

Anonymous said...

Akutellt sa "under nästa veckas torsdag eller så veckan därpå, torsdagen den 28 juni." Inte alltså den här veckan.

Minna Lindberg said...

okej, då har jag i all hast inte läst/lyssnat tillräckligt noggrannt. Tänkte väl redan att det är väldigt snart...även om en vecka också är rätt så kort tid.