17 May 2007

Hils från Kalmar

Rösträttsålder, EMU, NATO....och mycket annat debatteras här i Kalmar på CUF:s förbundsstämma. Men det mest spännande blir nog förbundsordförande valet på lördagen. Valet står mellan Marie Wickberg och Magnus Andersson. Jag kan ju inget annat än stöda Magnus, då jag ju var med honom och gjorde valkampanj under valrörelsen i september.

Det är intressant att se hur olika organisationskultur vi egentligen har. Stämman här är rätt så mycket mer demokratisk än vår -det bereds tid att verkligend debattera alla frågor som kommer upp. Jag hoppas att vi också skall kunna fortsätta med traditionen som vi började med ifjol, att kongressen skall vara längre än lördag söndag. Det behövs mera tid att debattera och diskutera politik- det är ju därför vi samlas på kongressen!

Vi besökte också Kalmar slott men tyvärr var inte kungen där och tog emot mig och Mats. NCF hälsade också till stämman och var ju inte sena med att påpeka hur slutresultatet gick i Schlagerfestivalen. Till schlagerns förlovade organisation skänkte vi också en CD med alla bidrag som spelades i helsingfors.

Mera om hur valet gick senare.

No comments: