05 May 2007

kongressen har öppnats :)



Svensk Ungdoms 64:e kongress har öppnats och under allmänpolitiska debatten inleddes den politiska diskussionen inom förbundet. I mitt inlägg förslog jag ett ändringsförslag till socialpolitiska programmet där SU skulle jobba för att antalsneutral äktenskapslagstiftning. Argumenten var många -tyvärr fler argument emot än för. Men intressant debatt blev det och jag hoppas att vi tar frågan på allvar inom SU och lämnar inte debatten här utan fortsätter också efter kongressen. Om inte i år så är vi garanterat mogna för ett sådant beslut om ett år!

Ulla-Maj Wideroos besökte oss också med hälsningar från både partiet, riksdagsgruppen och Folktinget. Hon pratade om att folktinget nu behöver hungriga och engagerade unga, för att ge folktinget mera tyngd och vikt i den finlandssvenska samhällsdebatten. Där kan jag inget annat än hålla med henne. Dessutom behöver de unga som är med i Folktinget kunna samlas och diskuteraf frågor som berör oss unga - för detta behövs finansiella medel. Kanske ett eget utskott inom Folktinget?

Just nu förevisar Mats om vårt bokslut, vilket för vår del ser rätt så stabilt ut. Det känns bra att ha mats i tömmarna för det ekonomiska -han är duktig på att trolla fram pengar från diverse stiftelser och fonder till vår stora glädje och fördel. Det betyder att vi kan utöka vår verksamhet :)

mera rapportering kommer så småningom. En mera kontinuerlig uppdatering kan man läsa på kongressbloggen !
På bilden uppe: Kongresspresidiet
bilden nere: kongressalen

No comments: