16 January 2008

efterdyningar

jaha, det är väl dags att tänka på nåt annat emellan. Sibbo beslutet har fått mycket uppmärksamhet, och intressant nog är det i stadsfullmäktige i Helsingfors endast sfp som tycker att det var ett dåligt alternativ. Också den gröna representante är nöjd med beslutet, samtidigt som Cronberg påpekar att man ska komma ihåg att bevara storskogen .Men vad fan har man området till om inte att bygga ut Helsingfors? Vapaavuori & co kommer knappast att ta hänsyn till nån skog. den har ännu mindre betydelse än folkviljan.

Hur HFD sedan kan besluta att det räcker att man tekniskt hört befolkningen - resultatet i sig är ointressant. Också trots att 98% av befolkningen röstade nej. För det är ju inte lagvridigt om man i alla fall hört folket. Det här är värre än valen i vitryssland. Där försöker man åtminstone det som att se ut som om folket tycker som ledningen. Här har det ingen betydelse...

Men HBL hade ju en riktig snilleblixt - de konstaterade i dagens blade att Topelius nu blir Helsingforsare. Eftersom han under sina vuxenår bodde på Björnsö, vilket nu ska annekteras till Helsingfors. Så inte nog med att Hfors tog land, hav, skatteintäkter (för 600 M€!!), skolor, vägar osv... de tog då också Zacharias Topelius från oss!

En samlingspartist som idag ändå haft huvudet på skaft är Risikko som konstaterat att det nog inte är någon idé att lägga ut en massa pengar på varningstexter på alkoholflaskor. Det skulle nog inte inverka på missbrukarna ialla fall. ..fast det hade jag och många andra kunnat upplysa henne direkt om. men man ska väl få pröva olika idéer först.

No comments: