17 January 2008

mörker

Jisses. det är nog mörkt länge i det här landet. Idag är första dagen som man ser solen i Utsjoki. Och det är "ljust" här i södra Finland i 7 timmar. Men nog är det sjuttons mörkt; regnmolnen och snöfria gatorna ljusnar liksom inte till det. Jag tror man skulle ha mycket mer energi att göra saker, om man hade det ljust omkring sig. Ens litet snö och köld..!!

Nåja, slut på klagovisan. I Vitryssland går det hett till igen. Det hörs ganska litet om det i våra medier, det intresserar väl inte då det är samma visa varje gång - regeringen kör över medborgarna diktatiriskt. Nu har man stiftat en lag som säger att egenföretagare inte får anställa annat än familjemedlemmar till sitt företag. Hur galet är inte det? Vill man att folk ska gå hemma och vara arbetslösa? Eller endast jobba för staten? För det är inte någon lätt uppgift att fixa ett eget företag i Vitryssland heller.

Man ordnade från oppositionen en demonstration emot denna lag, eftersom den ju är helt fullständigt galen. Det fanns också en grupp utländska politiker som observerade denna demonstration, ett gäng från europeiska konservativa, KD och några representanter från den vitryska oppositionen. Dessa personer (alltså vitryska personerna) har nu blivit arresterade och kommer troligtvis förutom att få fängelsestraff också att också avstängas från sina studier på universtiteten! fruktansvärt att det kan gå så i ett land, som är så nära oss. Inga som helst möjligheter att påverka sin omgivning!

Så även om lagen är totalt idiotisk, så har ju dessa personer inte ens deltagit i den "olagliga demonstrationen"! Men det räcker med att KGB hittar på nåt och då är det sanning.

No comments: