29 January 2008

Noridska rådet vill satsa på globaliseringsprojekt

Nordiska Rådets president Erkki Tuomioja har precis hälsat oss välkomna till Stockholm och noridska rådets utskottsmöten. Eller ja, det var ju nog Sinikka Bohlin från den svenska delegatinen som välkomnade oss först :)

Men Tuomioja presenterade också för vad Nordiska Rådet ska syssla med och presenterade bland annat ett projekt om globalisering. Det har tidigare sagts att norden är en vinnarregion. Det vill vi fortfarande vara. Men det blir problematiskt då det alltid också finns förlorare då nån är vinnare. Och då det kommer till diskussionen om globalisering så får det inte bli så vill vi inte se några förlorare. Därför är det viktigt att jobba med de frågor också i ett forum som nordiska rådet. Problemet är bara att projektet just nu inte är mycket annat än ett projekt som många andra - vasd det konkret innebär hoppas jag att vi får klarhet i snart.

Jag fick också chansen att träffa bl.a. Tommy Taberman och tacka honom för stödet han gav då det kom till Radio x3m frågan. Han lovade stöda oss i kommande demonstrationer och också om UNR gör revolution i nordiska rådet. Så nu gäller det bara att sätta sprätt på gubbarna och göra revolution. :)

Snart skall Ole Norrback presentera sina ideér om hur vi ska jobba vidare med gränshinders problem. Det ska bli intressant.

Gällande UNR's finansiering har jag försöt lägga ut några beten och hoppas på att få mera finansiering. Vi har nämligen som sitautionen är nu, inte råd att anställa en koordinator på heltid och däför måste PNU kansliet sköta UNR planeringen. Vilket sedan innebär att en person gör två personers jobb. Det är itne en lösning som är varken hållbar eller leder till att vi uppnår vårt mål med att göra UNR mera professionellt! Så här ska det metas litet mera.


..bilder finns det en hel del på min kamera, men tyvärr är kabeln på hotellet. så laddar upp alla bilder sedan på en gång istället.

No comments: