09 January 2008

Sibbobeslut nästa vecka!

Det är spännande tider nu. Det förväntas nämligen att Högsta Förvaltningsdomstolen avger sitt beslut i marktvisten mellan Sibbo och Helsingfors "redan" nästa vecka. Det har varit säkrare att leva i ovissheten. Nu är jag egentligen jätte nervös. För vad ska jag göra OM OM OM HFD beslutar sig för att Helsingfors har rätt?! Då går många planer i stöpet, det fälls många många krokodil tårar och hela kommunen får börja tänka om. Och då beslutar domstolen emot 98% av Sibbo kommuns invånares åsikter...

Men nej, jag litar nog på att HFDföljer lagen och beslutar att annekteringen är lagvridig och sen får vi visa långnästa åt Jan Vapaavuori, Jussi Pajunen och andra samlingspartiester som satt igång det hela och alla andra i statsrådet som röstade för annekteringen!

*jaiks*


I Östranyland går också diskussionen het om hur Pernå nu ska ställa sig - forsättningsvis satsa på en Lovisa fusion eller söka sig mot Borgå. Jag ser att det finns endast ett alternativ. Folkomröstningen kunde inte ha visat tydligare siffror för Lovisa, och då kan inte fullmäktige riktit besluta annat. Självklart var det fråga om en "riktgivande" folkomröstning; men folket har valt fullmäktige och folket har också visa hur de vill styra sin hemkommun. Då ska man nog respektera folkviljan!

No comments: