25 October 2007

flytta varje fredag...

huh, äntligen alla lådor packade. Det enda opackat är dator och några pennor samt telefonladdare. Det mest nödvändiga med andra.
Har ju trots allt ännu en dag kvar på kansliet på Fredriksgatan, i Kubas granne (många här tycks tror att Kubanerna kommer att slänga in en brevbomb som tack för flaggan :)). Det ska bli oerhört skönt att få flytta tillbaka hem - där allting fugnerar som det ska, posten kommer fram, tidnignarna kommer fram, internet inte strular var och varannan minut.... Små praktiska ting som gör arbetet så mycket smidigare.

Synd att det blir val i Danmark just nu. Det är nämligen många från Danmark som måstat avboka sitt deltagande i UNR, då de nu stannar hemma och gör kampanj för fulla muggar. Skumt system det där då det bara "plötsligt" blir val. Vi vet ju väldigt långt på förhand datumen för val - för dem som missat. KOmmunalvalet blir den 26.10.2008!!


Det är skrämmande att se hur processen med Tehy går vidare. Många är de som är oroade över situationen och inte minst för hur det ska gå SEN när våra vårdare faktist inte längre kommer till sjukhuset. Jag hörde idag att man redan planerat evakueringarna från sjukhusen så att man nästa vecka eller i början på följande börjar transportera barn och de mest akuta fallen till olika närsjukhus - tyskland, sverige.... OM det går så långt, så är det en verklig katastrof!! För att inte tala om hur det går för dem som behöver vård med vårdarna strejkar -eller jag, då de inte längre jobbar. För massuppsägningar är ju inte ens strejk längre. Jag hoppas, önskar och vädjar att man hittar en lösning mellan arbetsgivare - kommunen och arbetstagarfacket - tehy en lösning. Just nu är ingedera beredd att backa, regeringe inte beredd att skjuta till några pengar. Så situationen är låst. Riksförlikningsmannen har inte en kul sits just nu.

No comments: