24 October 2007

måte göras för att få gjort.

arh..idag är en såndär dag som inte borde finnas. Jag har massor att göra och en hel del påbörjat och på hälft- men får liksom inte foten ur munnen, för att citera tidigare infosekreterare på SU Ted Urho.

Bertel Nygård har kallat oss för nyliberalister och högerextrema på VBL igår (idag för mig, då vi ju inte har lyxen av att få färska tidnignar från Österbotten). Han skulle nog behlva ett svar - det låter på honom som om det skulle vara något fel på att vilja att arbetsmarkanden skulle bli flexiblare och mer dynamisk. Ush och aja baja för att vi bara vill enligt Nygår "försämra arbetstagarnas sitution"

Trycksaken HBL igen vägrar publicera vår insändare om VR. Varför det? Nå den lär nu inte vara intressant för det är ju ett ställnignstagande från SU:s styrelse. Öhh.. men så VAD ska då insändarna handla om, om det inte skall vara ställningstaganden? Nå, vi ska göra en ny satsning på att få in den. Men svagt är det...

Men det roliga är att vi ska träffa lokalavdelningen i Lovisanejden med Emma och Ade idag. Det finns många, både nya och litet äldre SU aktivister i den regionen och med tanke på hur KSSR processen löper vidare är det bra att det finns en stakr grund där. Det blir intressant att se hur röstningen går i söndag!

Imorgon är Kvinnoförbundets orförande Sara Eklund med i slaget efter tolv och diskuterar 4+4+4 modellen, eller 6+6+6 modellen som Steffi kallar det. Alltså födälrdraskapsledighets modellen. Det var SU som införde detta på partidagen i partietspolitik men tyvärr har SU kongressen ändrat sig. Men i sak håller vi ännu med så långt, att alla kostnader ska delas mellan båda föräldrarnas, eller egentigen mellan alla arbetsgivare. Det är en jämställdhetsfråga i allra högsta grad! Men Sara alltså imorgon i slaget efter tolv om detta.

No comments: