31 October 2007

Mera makt åt oss unga !

Igår var det middag med mittengruppen - många tal, mat på 33. våningen med utsikt över Oslo och sällskap av bl.a. Johan Linander, riksdagsledamot från Centerpartiet. Han kände visst att han vill komma med oss ungdomar ;) Riktit trevligt - han är ändå en person som jag hört så mycket om från hans tid i NCF så det var kul att träffa honom irl.

Idag började jag med aatt presentera UNR besluten och slutdokumentet för Finlands delegation. Kul att många noterat oss, nu skulle också media behöva göra det! Sedan blev det redogörelse för nordiska samarbetsministrarna. Jan Vapaavuori levererade inte så mycket mend et kanske blir mer innehåll på eftermiddagend då det blir ministerutfrågning. Sedan ska också utrikesministrarna stå till svars - det ska bli intressant!

Lisbeth, UNR president, höll också en taltur på några minuter om hur viktigt det nordiska samarbetet är och poängterade speciellt miljö- klimat och energi utmaningarna."Det är vi unga som ska bo i det samhälle ni politiker bestämmer om." Sedan fick hon en fråga om vad som konkret är viktigt för just det nordiska, och jag håller med Lisbeth då hon säger att den nordiska identeten och språket är viktigt för att vi ska ha förståelse för vår gemenskap. Nordiska samarbetet blir allt viktigtare, då EU samarbetet utvidgas och vi har mer gemensamt med islännignar, norrmän än vi har med Rumänare och italienare. Inget fel på dem alltså, men våra samhällen är mycket mer olika än de är i norden.


Här ännu en bild; jag och matilda utanför Stortinget för en stund sedan.

No comments: